dimarts, 9 d’abril del 2013

LES NOCES DE CANÀ

Els miracles de Jesús són les accions sobrenaturals  realitzades per Jesús durant el seu ministeri (comprèn la vida de Jesús des del seu baptisme fins a l'inici de la Passió), i que estan recollits als evangelis ,on segons l'evangeli de sant Joan, tan sols hi ha recollits alguns d'aquests fets.
Aquest és un dels seus miracles.

                                           
                 



Tres dies després de que Jesús es trobés amb els seus primers deixebles, hagué a Canà de Galilea unes noces. Maria, la mare de Jesús havia estat convidada i també Jesús i els seus nous amics. En aquella època les festes de noces duraven casi una setmana i eren molts convidats. Quan estaven a la meitat de la festa, s'acabà el vi i aleshores Maria que s'havia adonat de seguida, s'apropà a Jesús i li digué: “Els nuvis s'han quedat sense vi”. Jesús li contestà: “No et preocupis, no té importància”. Però Maria molt preocupada li digué: “Com els hi direm que ja no queda vi i la festa ha d'acabar?”. Maria anà a parlar amb els criats i els hi digué: “Feu el que Jesús us digui”.
Hi havia sis piques de pedra que s'utilitzaven per a netejar i rentar-se. Jesús digué als servents: “Ompliu les gerres amb aigua”. I els criats les ompliren fins dalt. Aleshores Jesús afegí: “Traieu ara una mica i porteu-li al vostre cap”. Quan aquest degustà el vi nou cridà al nuvi i li digué: “Tothom serveix al principi el millor vi i quan els convidats ja n'han begut bastant, es treu el vi de pitjor qualitat. Tu, no obstant, has reservat el millor vi per al final”.
Aquest fou el primer signe que realitzà Jesús, els seus deixebles s'adonaren de qui era i cregueren en Ell. Després, Jesús anà a Cafarnaüm amb la seva mare i els seus deixebles, i estigueren allà uns dies.        (Joan 2, 1-12)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada